Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Ministrul Alexandru Rafila discută investițiile în sănătatea din România cu reprezentanții Băncii Mondiale la Washington

Ministrul Alexandru Rafila discută investițiile în sănătatea din România cu reprezentanții Băncii Mondiale la Washington

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și secretarul de stat Alexandru Rogobete se află într-o vizită de cinci zile în SUA, având întâlniri la Washington cu reprezentanții Băncii Mondiale pentru investițiile în programele de infrastructură sanitară din România.

În urma discuțiilor, s-a subliniat parteneriatul important dintre România și Banca Mondială, care a condus la investiții în domenii esențiale precum radioterapia pentru pacienții oncologici, extinderea capacității secțiilor de terapie intensivă și construirea a trei centre de mari arși.

Banca Mondială a acordat finanțare pentru centrele medicale noi din Timișoara, Târgu Mureș și București, dedicate pacienților cu arsuri grave, precum și pentru proiecte în radioterapie oncologică și terapie intensivă.

De asemenea, reprezentanții BM au apreciat progresele Ministerului Sănătății în achizițiile publice și au sprijinit consolidarea capacității administrative a ministerului.

În continuare, Board-ul Băncii Mondiale a aprobat continuarea proiectelor în România pentru consolidarea capacității administrative și investiții în domenii critice ale sistemului sanitar.

Vizita va continua cu întâlniri la nivelul Guvernului SUA și la Casa Albă, inclusiv cu reprezentanți ai Departamentului pentru Justiție și ai Departamentului pentru Sănătate, pentru discuții legate de politici de pregătire și răspuns la situații pandemice.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *