Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Economie > Ministrul Florin BARBU inspectează personal conductele de irigații și vizitează instalația de la PIETROIU

Ministrul Florin BARBU inspectează personal conductele de irigații și vizitează instalația de la PIETROIU

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a efectuat o inspecție la Amenajarea de Irigații Pietroiu – Ștefan cel Mare, aflată în proces de reabilitare. Această instalație va furniza apă pentru aproximativ 40.000 de hectare din județele Ialomița și Călărași. Potrivit Ministerului, infrastructura de îmbunătățiri funciare este complet pregătită pentru a funcționa și poate asigura un nivel optim al apei necesar pentru irigații.

Ministrul Florin Barbu a inspectat personal instalația de irigație din zona Pietroiu-Ștefan cel Mare, Călărași, care va iriga 13.000 de hectare. Contractele pentru irigații au fost deja încheiate prin cele șapte organizații implicate. În prezent, culturile de orz, rapiță și grâu sunt irigate.

Investiția a inclus reabilitarea stației de la Pietroiu-Ștefan cel Mare, a unei stații mai mici de repompare și a unei rețele de canale pe o lungime de 44 km. Cele patru agregate noi vor fi puse în funcțiune treptat.

Ministrul Barbu a inspectat personal starea instalațiilor în teren și va reveni săptămâna viitoare pentru a verifica culturile irigate din noua instalație funcțională, la Călărași.

Campania de irigații din acest an a început mai devreme, încă de la începutul lunii martie, din cauza deficitului de apă din sol generat de lipsa precipitațiilor pe o perioadă îndelungată. Lansarea campaniei a avut loc la Tulcea, prin Amenajarea Isaccea. Pentru celelalte județe, ANIF va furniza apă pe canal la solicitarea OUAI-urilor (Organizația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații), conform informațiilor transmise de Agenție.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *