Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Ministrul Justiției intră peste judecătoarea din dosarul Vlad Pascu, 2 Mai: Atitudinea a fost nepotroivită

Ministrul Justiției intră peste judecătoarea din dosarul Vlad Pascu, 2 Mai: Atitudinea a fost nepotroivită

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a exprimat dezaprobarea față de atitudinea judecătoarei de la Judecătoria Mangalia în cazul lui Vlad Pascu, acuzat că a provocat un accident mortal în 2 Mai, sub influența drogurilor. Gorghiu a subliniat că solicitarea cartei de identitate a uneia dintre victime a fost considerată nepotrivită și că erau soluții disponibile pentru a evita presiunea publică și impactul negativ asupra sistemului judiciar.

În cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, Gorghiu a vorbit despre impactul emoțional al procesului asupra părinților și societății în general, subliniind necesitatea unei abordări profesioniste și sensibile a cazurilor de o asemenea gravitate. Apreciind intervenția Inspecției Judiciare și a Consiliului Superior al Magistraturii, Gorghiu a evidențiat importanța reacției rapide și transparente în astfel de situații critice.

Ministrul Justiției a subliniat că transparența și responsabilitatea sunt esențiale în gestionarea problemelor judiciare expuse publicului, menționând necesitatea identificării și soluționării eficiente a acestora pentru a restabili încrederea în justiție. Gorghiu a respins discuția detaliată despre cazul specific, dar a reiterat că atitudinea judecătoarei a fost nepotrivită și că erau modalități de a gestiona situația cu mai multă responsabilitate.

Inspecția Judiciară a intervenit în mod oficial în cazul judecătoarei de la Judecătoria Mangalia care prezida procesul lui Vlad Pascu, acuzat de accidentul mortal din 2 Mai. Părinții victimelor au reclamat faptul că judecătoarea a solicitat documentele de identitate ale tânărului decedat la primul termen de judecată, fără a ține cont de sensibilitatea situației.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *