Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Ministrul Odobescu vorbeste despre sprijinul pentru Ucraina la reuniunea ministeriala NATO

Ministrul Odobescu vorbeste despre sprijinul pentru Ucraina la reuniunea ministeriala NATO

Ministrul Afacerilor Externe, LuminiéÈa Odobescu, a participat joi la reuniunea miniéŸtrilor de Externe ai NATO, la Bruxelles, evidenéÈiind sprijinul multidimensional éŸi cuprinzáƒtor al RomûÂniei pentru Ucraina éŸi determinarea de a continua aceste eforturi. ûŽn discursul sáƒu, ministrul romûÂn a subliniat rezilienéÈa éŸi capacitatea de adaptare a AlianéÈei Nord-Atlantice pe parcursul celor 75 de ani de existenéÈáƒ, precum éŸi contribuéÈiile consistente ale RomûÂniei la securitatea euro-atlanticáƒ.

De asemenea, a evidenéÈiat legáƒtura transatlanticáƒ, unitatea éŸi solidaritatea aliatრca fundament al NATO, asiguráƒnd capacitatea AlianéÈei de a gestiona eficient ameninéÈárile éŸi provocáƒrile actuale. ûŽn contextul reuniunii Consiliului NATO-Ucraina, ministrul romûÂn a subliniat importanéÈa angajamentului pentru Ucraina éŸi sprijinul pentru parcursul sáƒu euro-atlantic, evidenéÈiind necesitatea unor decizii consistente éŸi ambiéÈioase la viitorul Summit de la Washington.

La întâlnirea cu partenerii din regiunea Indo-Pacific/IP4 éŸi cu ûŽnaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe éŸi Politica de Securitate, ministrul romûÂn a subliniat importanéÈa consolidáƒrii relaéÈiilor NATO cu aceéŸti parteneri, pledând pentru proiecte concrete ce consolideazá cooperarea ûÛntre AlianéÈრéŸi IP4. Acest lucru contribuie la asigurarea securitáƒéÈii euro-atlantice éŸi internaéÈionale.

Celebrând 75 de ani de la înfiinéÈare, RomûÂnia a beneficiat de umbrela de securitate oferitá de AlianéÈáƒ. Prin angajamentul éŸi determinarea noastrრca Aliat responsabil éŸi activ, construim împreunრviitorul. #WeAreNATO #1NATO75years

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *