Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Mircea Geoană vorbește despre viitorul său post-NATO și posibila candidatură la prezidențiale

Mircea Geoană vorbește despre viitorul său post-NATO și posibila candidatură la prezidențiale

Mircea Geoană a acordat un interviu pentru Moldova 1 în care a discutat despre posibila sa candidatură la alegerile prezidențiale și despre perspectivele sale după experiența la NATO, pe care o consideră foarte interesantă.

Mandatul său ca secretar general adjunct al NATO se apropie de final, iar există speculații privind o eventuală candidatură în 2024. Aceste speculații au fost alimentate de diverse acțiuni ale lui Geoană, precum lansarea cărții „Bătălia pentru viitorul Europei” și a platformei Proiectul România 2030.

În cadrul interviului, Geoană a abordat subiecte precum viitorul Republicii Moldova, relația cu Rusia și propaganda acesteia. A subliniat importanța de a nu fi influențați de dezinformare și de a susține parcursul european al Republicii Moldova pentru prosperitate, libertate și democrație.

„Nu există comparație între viața în Occident, cu toate beneficiile sale, și ceea ce oferă Rusia, care se bazează pe amenințări și dezbinare”, a declarat Geoană.

Referitor la viitorul său, Geoană a menționat că analizează opțiunile pentru perioada post-NATO, subliniind că se simte încă tânăr și plin de energie. Despre o posibilă candidatură la prezidențiale, acesta a evitat un răspuns clar, afirmând că va lua o decizie după summitul Alianței de la Washington din iulie.

„Am atât de multe variante de a face ceva interesant în viața mea în continuare, încât am luxul să aleg momentul și modalitatea de a-mi continua viața după aceea”, a adăugat Geoană.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *