Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Mircea Geonă, acuzat că utilizează NATO în scopuri politice: Declarația sa despre poziția obținută la NATO

Mircea Geonă, acuzat că utilizează NATO în scopuri politice: Declarația sa despre poziția obținută la NATO

Confruntat cu acuzația că ar folosi funcția sa la NATO pentru a-și promova campania electorală, Mircea Geoană a subliniat că acționează în conformitate cu rolul său de cetățean român și lider NATO.

Geoană a subliniat: “Întreaga mea viață am fost dedicat profesionalismului și competenței. Acesta este motivul pentru care am ajuns la NATO. Am părăsit sfera politică și nu doresc să revin asupra acelui moment, detox-ul de la politică mi-a făcut bine. Poziția pe care o dețin la NATO am obținut-o prin propriile mele merite, datorită abilităților mele și aprecierii celor din jur. Nu am primit această poziție ca o favoare. Sunt primul din Europa de Est care ocupă o funcție de conducere la vârful NATO. Când interacționez cu cetățenii români și încerc să le înlătur temerile, acționez în calitate de lider NATO sau de cetățean român? Atunci când susțin necesitatea investițiilor în Armata Română, este o acțiune de campanie sau o responsabilitate a unui lider politic bine informat. Sunt singurul lider politic activ din România care a fost implicat în mod direct în parteneriatul strategic cu SUA, aderarea la NATO, finalizarea negocierilor de aderare la UE și care a crezut că integrarea euroatlantică va aduce prosperitate, respect și dezvoltare pentru români și România. Am fost în eroare”, a declarat Mircea Geoană la .

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *