Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Moscova reacționează: ‘Recentele lovituri în Ucraina sunt un răspuns la atacurile ucrainene asupra rafinăriilor ruse’

Moscova reacționează: ‘Recentele lovituri în Ucraina sunt un răspuns la atacurile ucrainene asupra rafinăriilor ruse’

Rusia a declarat vineri că atacurile masive recente asupra Ucrainei, care au afectat în special rețeaua electrică, au fost efectuate ‘ca răspuns’ la atacurile ucrainene îndreptate împotriva rafinăriilor din Rusia, conform informațiilor AFP. De asemenea, Rusia a anunțat capturarea satului Vodiane, situat la vest de Avdiivka din estul Ucrainei, continuând avansul său încet în fața unei armate ucrainene afectate de lipsa de personal și muniții, conform Agerpres.

‘Începând cu 31 martie și până pe 5 aprilie în acest an, forțele armate ruse au efectuat 39 de lovituri concentrate (…) împotriva unor instalații din sectorul energetic al Ucrainei, ca răspuns la încercările regimului de la Kiev de a deteriora instalațiile din domeniile petrolului, gazului și energiei din Rusia’, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Rusia a fost recent ținta mai multor atacuri ucrainene cu drone împotriva rafinăriilor sale, dintre care unele au cauzat daune. Un atac recent al Ucrainei a vizat o platformă industrială importantă din Tatarstan, o regiune situată la peste 1.000 de kilometri de granița cu Ucraina.

Ucraina a amenințat că va duce luptele pe teritoriul rus ca represalii la numeroasele bombardamente de pe teritoriul său.

Trupele ruse au efectuat recent mai multe bombardamente asupra unor orașe ucrainene, afectând în special centralele electrice și cauzând întreruperi masive de curent.

Ministerul rus al Apărării a anunțat vineri că soldații ruși ‘au eliberat localitatea Vodiane’, situată la cinci kilometri de Donețk, aflat sub controlul Moscovei încă din 2014.

Conform ministerului, militarii ruși, care avansează încet după căderea orașului Avdiivka în februarie, au reușit de asemenea să ‘ocupe poziții mai avantajoase’ în acest sector.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *