Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > MOTIVELE din spatele retragerii trupelor israeliene din Khan Younis. Maximillian Katz: „Subiectul ostaticilor, dat la o parte pe scena internațională”

MOTIVELE din spatele retragerii trupelor israeliene din Khan Younis. Maximillian Katz: „Subiectul ostaticilor, dat la o parte pe scena internațională”

Maximillian Katz, directorul Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului și vicepreședintele Asociației Sioniste din România, a explicat într-un interviu acordat Gândul motivele retragerii armatei israeliene din sudul Fâșiei Gaza, în special din Khan Younis. Decizia de retragere a trupelor vine ca urmare a presiunii exercitate de SUA asupra Israelului în contextul acestui conflict.

În ciuda atacului Hamas din urmă cu șase luni, subiectul ostaticilor a fost neglijat pe scena politică internațională, dar rămâne o prioritate în Israel, unde eliberarea ostaticilor reprezintă un obiectiv esențial.

Decizia de retragere a trupelor israeliene din sudul Fâșiei Gaza a stârnit numeroase speculații și întrebări cu privire la motivele din spatele acestei acțiuni.

Maximillian Katz a subliniat: „Hamasul știa că va folosi ostaticii ca piese de schimb în războiul ce va urma”.

În prezent, la Cairo au loc negocieri intense pentru o posibilă încetare a focului, iar răspunsul Hamasului va determina evoluția situației, sugerând că gruparea teroristă controlează situația.

Concluzie

Situația din regiune rămâne tensionată, iar retragerea trupelor israeliene dintr-o zonă este urmată de escaladarea conflictului în altă parte. Războiul împotriva terorismului palestinian continuă, iar soluțiile pașnice par a fi încă departe de a fi realizate.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *