Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Economie > Mugur Isărescu avertizează Guvernul cu privire la stabilitatea financiară

Mugur Isărescu avertizează Guvernul cu privire la stabilitatea financiară

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a subliniat importanța stabilității financiare și a contrastat realitățile de pe piață cu teoriile economice. Isărescu a recunoscut că în trecut a susținut stabilitatea prețurilor, dar experiența în funcția de guvernator l-a făcut să conștientizeze cât de crucială este stabilitatea financiară.

Isărescu a menționat că în anii ’90, era adeptul stabilității prețurilor, dar a schimbat perspectiva odată ce a fost confruntat cu realitățile economice. El a relatat un dialog cu privire la stabilitatea prețurilor, subliniind importanța adaptării la contextul economic actual.

‘Acei talibani care ziceau: Domnule, stabilitatea prețurilor, se rezolvă toate celelalte.., au intrat, așa, într-un declin. Am fost și eu cu stabilitatea prețurilor, că asta era, am fost și eu taliban, ca să zic așa, în anii ’90, până când am dat cu capul de realități.’

Isărescu a subliniat că a fost provocat de schimbările economice majore, cum ar fi intrarea în NATO și în Uniunea Europeană, care au adus noi provocări și au necesitat intervenții din partea Băncii Naționale a României.

În cadrul unei conferințe, Isărescu a expus dificultățile cu care s-a confruntat de-a lungul timpului și măsurile pe care a fost nevoit să le ia, unele fiind controversate la momentul respectiv.

Isărescu a relatat o discuție semnificativă cu economistul Andrew Crockett, care l-a încurajat să mențină cursul valutar la un nivel adecvat pentru economia României.

Concluzie

Dezbaterile din cadrul evenimentului organizat de Banca Națională a României au evidențiat importanța stabilității financiare și a politicii macroprudențiale în contextul economic actual.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *