Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Noua ‘jucărie’ a polițiștilor români din Schengen devine spaima aeroporturilor: 21 de persoane capturate în timp record

Noua ‘jucărie’ a polițiștilor români din Schengen devine spaima aeroporturilor: 21 de persoane capturate în timp record

Angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au efectuat peste 170.000 de verificări în aplicația eDAC în doar cinci zile, identificând 21 de persoane aflate în urmărire națională sau europeană și 17 cu mandate de arestare preventivă.

Printre cei depistați s-au numărat persoane urmărite, dispărute, tentative de plecare ilegală în state Schengen și obiecte căutate pentru confiscare.

În perioada 31 martie – 4 aprilie a.c., forțele de ordine au efectuat 175.652 de verificări în aplicația eDAC, identificând 21 de persoane urmărite, 32 dispărute, 17 cu mandate de arestare, 65 căutate pentru proceduri judiciare și 3 fără drept de ședere în Schengen.

De la aderarea la Schengen, patrule mixte au verificat aleatoriu persoanele cu dispozitive mobile echipate cu eDAC, scanând documentele de identitate și comparând datele cu bazele de date existente.

În aeroporturi, echipele mobile au identificat diverse situații, cum ar fi un cetățean nepalez cu alertă în Sistemul de Informații Schengen, un indian și un canadian fără drept de ședere, un bărbat cu documente false și altele.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *