Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > O femeie și trei copii, în stare gravă după consumul de pește congelat cumpărat dintr-un magazin local

O femeie și trei copii, în stare gravă după consumul de pește congelat cumpărat dintr-un magazin local

Patru persoane au fost spitalizate în stare gravă după ce au consumat pește congelat achiziționat de la un magazin local. Mama și cei trei copii s-au infectat cu toxina botulinică, cunoscută sub numele de botulism, o infecție rară dar cu consecințe potențial fatale.

Serviciul de Ambulanță din Roman a fost alertat de o situație alarmantă. O familie compusă dintr-o mamă și trei copii a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe cu simptome grave, printre care diaree, grețuri și vărsături. Diagnosticul suspectat a fost botulismul.

Conform Managerului Spitalului Municipal de Urgență Roman, Maria Andrici, pacienții erau stabili la momentul internării, dar din cauza lipsei de gardă la Secția de Boli Infecțioase, aceștia au fost transferați la Spitalul Județean Bacău pentru tratament adecvat.

Conform unui comunicat emis de Ambulanță, se pare că consumul de pește congelat achiziționat de la un magazin din sat este principalul suspect în cauza îmbolnăvirii. Pacienții, o femeie de 38 de ani și cei trei copii cu vârste între 6 și 11 ani, au prezentat simptomele de botulism ca urmare a consumului acestui produs.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț, Radu Firăstrău, a fost alarmat de situație și a coordonat acțiunile cu Spitalul din Roman și medicii de la Spitalul Județean Bacău. Din păcate, lipsa de gardă la Secția de Boli Infecțioase din Roman a necesitat transferul pacienților în altă unitate medicală pentru îngrijire adecvată.

Primarul comunei Oniceni, Bogdan Duminică, a intervenit activ în gestionarea situației, solicitând oprirea vânzării de pește congelat în cele patru magazine din Solca pentru a preveni alte îmbolnăviri. Precauțiile au fost considerate esențiale având în vedere numărul de locuitori din satul Solca.

Botulismul este o afecțiune rară dar gravă, cauzată de toxina botulinică prezentă în alimente contaminate. Infecția poate duce la paralizie, dificultăți de respirație și chiar deces în absența unui tratament adecvat. O anchetă epidemiologică este în curs pentru identificarea sursei contaminării și prevenirea altor cazuri în comunitate.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *