Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > O fetiță de 8 ani a fost mușcată de câine într-un parc din Cluj-Napoca; câinele a atacat și medicul

O fetiță de 8 ani a fost mușcată de câine într-un parc din Cluj-Napoca; câinele a atacat și medicul

În timp ce se juca într-un parc din Cluj-Napoca, o fetiță în vârstă de 8 ani a fost mușcată de mână de un câine. Potrivit Poliției Cluj, atacul câinelui a avut loc în 1 aprilie, însă reprezentantul legal al fetei a raportat acest lucru joi. Acesta le-a spus polițiștilor că fata de 8 ani a fost mușcată de un câine la mâna dreaptă. Incidentul a avut loc într-un parc din Cluj-Napoca.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deținătorul temporar al acestuia asupra unei persoane. Bichonul agresiv a atacat și medicul veterinar.

Fetița se afla în parc, când la un moment dat s-a apropiat de un cățel rasa Bichon, care era legat de un copac din părculeț. Cățelul foarte agresiv a sărit la fetiță și a mușcat-o de mâna dreaptă. Părinții aflați în zonă au auzit țipetele fetiței iar când s-au apropiat de ea au văzut-o pe copilă rănită și plină de sânge. Micuța a fost dusă de părinți la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a primit îngrijiri medicale și i s-a administrat vaccin antitetanos. Totodată, medicii au recomandat ca patrupedul să fie verificat dacă are rabie pentru ca fetița să nu fie vaccinată și antirabic, potrivit Ziarul Făclia.

Culmea, în timpul evaluării la cabinetul veterinar, câinele l-a atacat și pe medic, rănindu-l puternic la mână. În urma verificărilor s-a dovedit că animalul nu era vaccinat antirabic din anul 2020. Părinții fetiței sunt hotărâți să facă plângere penală împotriva proprietarului animalului agresiv. Un regulament adoptat de Primăria Cluj-Napoca interzice accesul, circulația sau plimbarea câinilor cu stăpân pe domeniul public sau privat al municipiului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *