Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > O nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS. Donatorii de sânge au cea mai bună dobândă / Anunțul ministrului Marcel Boloș

O nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS. Donatorii de sânge au cea mai bună dobândă / Anunțul ministrului Marcel Boloș

Ministerul Finanțelor lansează o nouă ediție Fidelis, între 8-17 aprilie

Ministerul Finanțelor lansează o nouă ediție a programului de titluri de stat FIDELIS, în perioada 8-17 aprilie. Această ediție aduce beneficii speciale pentru donatorii de sânge, oferindu-le cea mai bună dobândă.

Beneficiile pentru donatorii de sânge

Tranșa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, oferind o dobândă de 7%, cea mai mare din această ediție. De asemenea, pragul minim de subscriere a fost redus de la 5.000 de lei la 500 lei. Persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 iulie 2023 pot beneficia de aceste condiții avantajoase.

Alte detalii despre emisiunea FIDELIS

Pe lângă tranșa specială pentru donatori, ediția FIDELIS va include și alte tipuri de titluri de stat, cum ar fi cele denominate în euro, cu dobânzi de până la 5%. Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei sau 1.000 de euro.

Procesul de subscriere și beneficiile

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS prin intermediul băncilor partenere. Comisioanele sunt zero, iar veniturile obținute din dobânzi și câștigurile de capital sunt neimpozabile. Deținătorii de titluri de stat FIDELIS pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență în cadrul acestei noi emisiuni.

Concluzie

Emisiunea FIDELIS reprezintă o oportunitate pentru investitori de a obține dobânzi atractive, cu beneficii suplimentare pentru donatorii de sânge. Ministerul Finanțelor își propune să stimuleze donarea de sânge prin această inițiativă, contribuind la progresul social și economic al țării.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *