Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Obama și Biden în centrul unui scandal politic: Ce se ascunde în spatele editorialului lui Clooney?

Obama și Biden în centrul unui scandal politic: Ce se ascunde în spatele editorialului lui Clooney?

Haosul politic continuă în România în echipa democraților! Pentru că Biden nu vrea să renunțe la competiția pentru alegerile prezidențiale din acest an, tot mai mulți colegi și oameni influenți au ieșit în spațiul public și i-au cerut o retragere, totul din cauza condiției sale de sănătate și a numeroaselor gafe repetate din primul mandat. Ultimul pe listă – Clooney – a scris un editorial dur împotriva lui Biden. Însă abia acum a ieșit la iveală că fostul președinte Barack Obama ar fi știut de editorial. Ar fi știut și nu a obiectat deloc, informează surse din interiorul partidului.

Cei doi, care sunt prieteni, au participat amândoi la strângerea de fonduri la care Clooney a făcut referire în articolul său, unde a spus că a văzut un Biden diminuat și că liderul cu care a interacționat a fost “același om la care am asistat cu toții la dezbatere”.

Deși Obama nu l-a încurajat sau sfătuit pe Clooney să spună ceea ce a spus, el nu a obiectat, au declarat persoane familiare cu schimbul lor de replici. Lipsa de reacție a venit în ciuda faptului că fostul președinte a fost una dintre primele voci care l-au apărat pe Biden în urma prestației sale lamentabile la dezbaterea de luna trecută – și în condițiile în care mulți dintre foștii consilieri ai lui Obama au devenit unii dintre cei mai mari critici ai actualului președinte.

Președintele SUA, Joe Biden, s-a confruntat cu noi îndoieli cu privire la șansele sale de a fi reales în funcție din partea a doi grei care pot influența alți parlamentari democrați și donatori financiari: Nancy Pelosi și George Clooney.

Biden trebuie să decidă rapid dacă rămâne în cursa pentru Casa Albă din 2024, a declarat la MSNBC fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, un vechi aliat al lui Biden, refuzând în același timp să spună în mod clar că ea dorește să candideze.

Observațiile lui Pelosi, care ignoră insistențele repetate ale lui Biden de a rămâne în cursă, sugerează că acesta s-ar putea confrunta cu un nou val de apeluri din partea colegilor democrați de a ieși din cursă.

Timp de aproape două săptămâni, Biden, în vârstă de 81 de ani, a încercat să stopeze dezertările din partea parlamentarilor democrați, a donatorilor și a altor aliați îngrijorați că ar putea pierde votul din 5 noiembrie în fața republicanului Donald Trump, 78 de ani, după prestația ezitantă de la dezbaterea din 27 iunie.

Președintele a repetat de nenumărate ori că va fi candidatul democrat și că el crede că îl poate învinge pe Trump. El a declarat că a avut o seară proastă la dezbatere și a promis să rămână în cursă.

Președintele campaniei lui Biden, Jen O’Malley Dillon, și consilierii seniori Mike Donilon și Steve Ricchetti îi vor informa joi pe senatorii democrați în cadrul unui prânz, a declarat cei din campania lui Biden.

Rugată să comenteze comentariile lui Pelosi și articolul lui Clooney, comunicatorii din campania lui Biden au făcut referire la o scrisoare pe care acesta a trimis-o democraților din Congres în care spunea că este „ferm angajat” să rămână în cursă și să-l învingă pe Trump.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *