Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Orașul unde va fi construit cel mai mare AQUAPRK din România! Va fi gata în 3 ani / „Vis sau realitate?”. „Este un proiect ambițios”

Orașul unde va fi construit cel mai mare AQUAPRK din România! Va fi gata în 3 ani / „Vis sau realitate?”. „Este un proiect ambițios”

Un nou aquapark va fi construit în județul Bihor, în Municipiul Beiuș

O parte din banii necesari realizării aquaparkului provin din fonduri europene. Primăria municipiului Beiuş, judeţul Bihor, a accesat un proiect european de 33,5 milioane de euro, TVA inclus, finanţat prin Programul Operaţional Regional Nord-Vest 2021-2027, Prioritatea 7, Obiectiv Specific 5.2, ce presupune construirea unui aquapark pe o suprafaţă totală de 50.000 mp şi cu o capacitate maximă de 900 de persoane. Proiectul ar urma să fie gata în 3 ani. Durata de realizare a investiţiei este de 36 de luni, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Beiuş.

Scopul proiectului și beneficiile

Scopul acestui proiect este creșterea atractivității Municipiului Beiuș și a Județului Bihor, dezvoltarea economică și socială a acestuia și implicit a regiunii Nord-Vest, utilizând resursele turistice naturale îmbinate cu elemente de potențial recreativ și de loisir urban. Obiectivul acestui proiect de investiții este promovarea dezvoltării integrate și incluzive a turismului și a patrimoniului natural, creșterea calității vieții în Municipiul Beiuș prin dezvoltarea infrastructurii pentru agrement, și anume Complex Agrement Aquapark, cu o suprafață construită totală de 6.690,51 mp, conform sursei citate.

Capacitate și sustenabilitate

Aquapark-ul va avea o capacitate de 900 de persoane vara, respectiv 300 persoane iarna. Soluția propusă pentru încălzire/climatizare este utilizarea unei resurse regenerabile locale, și anume energia geotermală, de care dispune Municipiul Beiuș.

Locuri de muncă și reacții din comunitate

Operarea și întreținerea investiției va fi asigurată de S.C. Administrația Domeniului Public Beiuş S.A. Pentru operarea viitorului Aquapark se estimează crearea a 32 de locuri de muncă, menționează reprezentanții primăriei. Informația cu privire la construcția parcului acvatic a fost publicată și pe pagina de Facebook a municipalității. Oamenii din zonă se arată încântați de noul proiect, exprimându-și speranța și entuziasmul pentru realizarea acestuia.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *