Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Orientul Mijlociu dă în clocot: liderul Hezbollah anunță o lovitură inevitabilă a Iranului în Israel

Orientul Mijlociu dă în clocot: liderul Hezbollah anunță o lovitură inevitabilă a Iranului în Israel

Liderul organizaţiei şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat vineri că o ripostă a Iranului la lovitura asupra consulatului iranian de la Damasc, atribuită Israelului, este considerată ‘inevitabilă’. Nasrallah a subliniat că mişcarea pe care o conduce nu a folosit încă armele sale principale în confruntare, dar a avertizat că răspunsul iranian este iminent.

‘Fiţi siguri că răspunsul iranian la lovitura asupra consulatului de la Damasc este inevitabilă’, a subliniat Hassan Nasrallah, adăugând că detaliile privind amploarea și modalitatea ripostei vor fi stabilite de Teheran.

Liderul Hezbollah a evidențiat că atacul asupra consulatului iranian de la Damasc a marcat un moment crucial în conflictul din Fâşia Gaza dintre Israel și Hamas, început acum șase luni.

Context

În urma lovituri asupra consulatului iranian de la Damasc, șapte militari iranieni și un membru Hezbollah au fost uciși. Iranul a acuzat Israelul de atac, însă acesta nu a confirmat responsabilitatea. Aliații Iranului, printre care Hezbollahul libanez și rebelii houthi din Yemen, sunt parte a ‘axei de rezistență’ împotriva Israelului.

Conflictul actual din Fâşia Gaza a fost declanșat de un atac terorist al Hamas în sudul Israelului în octombrie anul trecut, soldat cu numeroase victime. Armata israeliană a răspuns cu bombardamente și o operațiune terestră împotriva pozițiilor Hamas din Fâşia Gaza, provocând un număr semnificativ de victime în rândul palestinienilor.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *