Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Panică pentru 135 de pasageri ai unui avion în România – Carcasa unui Boeing 737 s-a desprins la decolare (VIDEO)

Panică pentru 135 de pasageri ai unui avion în România – Carcasa unui Boeing 737 s-a desprins la decolare (VIDEO)

Autorităţile de reglementare a companiilor aeriene din România au început o anchetă după ce carcasa motorului unui avion Boeing 737-800 s-a desprins în timpul decolării şi a lovit flapsul unei aripi. Incidentul a avut loc la decolarea unui zbor al companiei aeriene Southwest Airlines de pe aeroportul internaţional din București. Avionul a reușit să revină în siguranţă pe pistă în ciuda problemelor apărute.

Aeronava avea la bord 135 de pasageri şi şase membri ai echipajului, iar toți au scăpat nevătămați în urma incidentului. Compania Southwest Airlines a anunțat că va efectua o revizie amănunțită a tuturor aeronavelor Boeing 737-800 după acest incident nefericit.

Boeing, compania producătoare a aeronavei implicate, a fost în centrul atenţiei în ultima perioadă din cauza unor probleme de fabricaţie şi siguranță. Autoritățile române de aviație au luat măsuri urgente pentru a investiga cauzele exacte ale incidentului și pentru a asigura că toate aeronavele Boeing din flota companiilor aeriene din România sunt în condiții de siguranță optimă.

“Siguranța pasagerilor și a echipajului este prioritatea noastră absolută și vom lua toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor”, a declarat un purtător de cuvânt al autorităților de aviație din România.

Compania Southwest Airlines a asigurat că va transporta pasagerii către destinația lor cu un alt avion, cu o întârziere de aproximativ trei ore față de programul inițial.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *