Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Pericolul letal ascuns în paracetamol: o femeie a necesitat transplant de ficat din cauza lui

Pericolul letal ascuns în paracetamol: o femeie a necesitat transplant de ficat din cauza lui

Un medicament frecvent consumat de către populația din România a generat îngrijorare din cauza pericolului letal asociat. Avertismentele emise de specialiști cu privire la riscurile legate de utilizarea acestui medicament au crescut semnificativ, recomandând precauție sporită în administrare.

Paracetamolul, un analgezic și antipiretic larg utilizat, poate avea efecte adverse severe, uneori fatale, dacă este consumat excesiv sau inadecvat. Dr. Tudor Ciuhodaru a avertizat asupra efectelor secundare și letale ale paracetamolului, subliniind necesitatea consultării medicale înainte de administrare.

„Oamenii trebuie să știe că există potențial letal. Trebuie să ne gândim la medicamente ca la o substanță chimică cu potențial letal, dacă nu este administrată cum trebuie.”

O femeie din Galați a necesitat un transplant de ficat după ce a consumat excesiv paracetamol. Diagnosticată cu insuficiență hepatică severă, a fost salvată printr-un transplant reușit, intervenție care a implicat rapiditate și tehnologie de ultimă generație.

Într-un gest de generozitate, o femeie din București, aflată în moarte cerebrală, a devenit donator compatibil, oferind șansa la viață pentru pacienta din Galați.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *