Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Ploile provoacă haos în Germania: Inundații și intervenții de urgență în mai multe regiuni

Ploile provoacă haos în Germania: Inundații și intervenții de urgență în mai multe regiuni

Germania se pregătește pentru alte ploi abundente joi, la o zi după ce furtunile au provocat inundații extinse și numeroase intervenții de urgență în mai multe părți ale țării. În orașul Rastatt (sud-vest), situat la 90 de kilometri vest de Stuttgart, furtunile și ploile abundente au dus la circa 100 de intervenții de urgență, în condițiile în care subsolurile și pasajele subterane s-au umplut cu apă, potrivit poliției. Nu au fost raportați răniți, dar se anticipează pagube semnificative la proprietăți.

Între timp, ploile abundente au dus la infiltrarea apei în depozitele Bibliotecii Centrale și Regionale din Berlin (ZLB). Într-o postare pe Instagram a bibliotecii, angajații erau văzuți scoțând apă din clădire cu găleți. “Aici sunt sute de mii de cărți, dintre care unele sunt vechi și în pericol acut,” a declarat directorul ZLB, Jonas Fansa, pentru postul de televiziune RBB. Potrivit RBB, o conductă de apă pluvială s-a spart în bibliotecă.

În landul german Hesse, furtunile puternice și inundațiile au dus la multiple intervenții ale poliției, iar serviciile de urgență au îndepărtat cinci copaci căzuți de pe două autostrăzi. În landul estic Saxonia, un tren s-a ciocnit de doi copaci căzuți, dar nu a deraiat. Copacii au trebuit să fie îndepărtați de pe șine. În landul Bavaria (sud), mai multe străzi și subsoluri au fost inundate și unii copaci au căzut, potrivit unui purtător de cuvânt al centrului de control al pompierilor din Rosenheim.

Conform Serviciului German de Meteorologie (DWD), joi sunt așteptate alte averse și furtuni, în special în părțile de est și sud ale Germaniei, precum și în unele zone centrale ale țării.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *