Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Poliția Română intensifică eforturile împotriva antisemitismului – Ministrul Predoiu discută cu ambasadoarea SUA

Poliția Română intensifică eforturile împotriva antisemitismului – Ministrul Predoiu discută cu ambasadoarea SUA

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu Deborah Lipstadt, trimisul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului, și cu ES Kathleen Kavalec, Ambasadorul SUA la București. Discuțiile au vizat consolidarea eforturilor împotriva antisemitismului.

Dialogul s-a axat pe strategiile și viziunea generală a MAI în prevenirea și combaterea antisemitismului, precum și pe politicile și prioritățile instituției în acest domeniu, conform unui comunicat al MAI.

Ministrul Afacerilor Interne a subliniat importanța acordată acestui subiect, menționând Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură pentru perioada 2021 – 2023, precum și cea pentru perioada 2024-2027.

În conformitate cu noua strategie, structurile MAI vor desfășura activități de evaluare a nivelului de amenințare dat de antisemitism, xenofobie, radicalizare și discurs instigator la ură, vor oferi formare profesională pentru a susține lupta împotriva antisemitismului și vor continua eforturile de digitalizare a arhivelor referitoare la istoria evreilor și a romilor.

Ministrul Predoiu a reiterat importanța pregătirii personalului instituției în combaterea antisemitismului, evidențiind programele de formare desfășurate în instituțiile de învățământ proprii, inclusiv colaborarea cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

De asemenea, pentru promovarea educației privind Holocaustul, MAI colaborează strâns cu Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA, în cadrul studiului holocaustului și istoriei comunității evreiești.

Au fost evidențiate și măsurile operative luate de MAI pentru asigurarea securității și descurajarea potențialelor acte antisemite pe teritoriul național, precum și pentru prevenirea huliganismului sau vandalismului asupra obiectivelor de cult și a celor asociate comunității evreiești.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *