Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Presa americană a dezvăluit DETALIILE planului de pace „în 24 de ore” al lui Trump promis Ucrainei, în cazul unei posibile realegeri

Presa americană a dezvăluit DETALIILE planului de pace „în 24 de ore” al lui Trump promis Ucrainei, în cazul unei posibile realegeri

Washington Post a aflat detalii despre planul de pace „în 24 de ore” al lui Donald Trump, promis Ucrainei în eventualitatea unei victorii la alegerile prezidențiale din SUA.

Propunerea de pace a lui Donald Trump implică transferul Crimeei și regiunii Donbas către Federația Rusă, conform publicației menționate, care citează surse proprii.

Trump consideră că locuitorii anumitor regiuni din Ucraina nu sunt împotriva unei posibile alăturări la Rusia și susține că atât Ucraina, cât și Rusia doar „dau o fațadă”, dar caută o soluție, conform ziare.com.

Fostul președinte american Donald Trump a menționat în privat că ar putea pune capăt conflictului dintre Moscova și Kiev prin exercitarea de presiuni asupra Ucrainei pentru a ceda anumite teritorii, au declarat surse familiare cu acest plan pentru publicația americană.

Conform raportului, recunoașterea controlului exercitat de forțele ruse asupra unor zone din Ucraina ar extinde sfera de influență a lui Putin, după cel mai amplu conflict terestru din Europa de la al Doilea Război Mondial.

Anumiți susținători ai fostului președinte au încercat să-l convingă să renunțe la un astfel de plan, însă echipa sa a evitat să răspundă direct la întrebările adresate pentru acest articol.

Reprezentanții campaniei sale au declarat că orice speculații legate de planul președintelui Trump provin de la surse anonime și neinformate, care nu sunt la curent cu situația actuală sau viitoare.

Ziare.com rememorează că pe 5 aprilie, ziarul italian „La Repubblica” a informat că NATO ia în considerare un scenariu în care Ucraina se alătură alianței, renunțând la teritoriile ocupate de Federația Rusă.

La recentul summit NATO de la Bruxelles, acceptarea Ucrainei în schimbul concesiilor teritoriale nu a fost discutată oficial, însă subiectul a fost abordat în „toate conversațiile informale”, conform aceleiași publicații.

FOTO – Shutterstock

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *