Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Președintele Klaus Iohannis solicită modificarea legii privind gestionarea câinilor fără stăpân

Președintele Klaus Iohannis solicită modificarea legii privind gestionarea câinilor fără stăpân

Președintele României, Klaus Iohannis, a propus reexaminarea Ordonanței de Urgență a Guvernului Nr. 155/2001, referitoare la programul de gestionare a câinilor fără stăpân. El a trimis legea înapoi Parlamentului României pentru modificarea articolului 2 alineatul (4) din Ordonanță.

Pe 8 aprilie 2023, Parlamentul a transmis Președintelui României, pentru promulgare, Legea de modificare a articolului 2 alineatul (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân (PL-x nr. 116/2023).

Legea propusă vizează schimbarea modalității de furnizare a serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Conform articolului unic al legii supuse reexaminării, articolul 2 alineatul (4) din O.U.G. nr. 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân va fi modificat pentru a permite gestionarea directă, delegată și prin concesiune, către entități care pot oferi servicii în domeniul protecției animalelor.

Avocatul Poporului a ridicat o obiecție de neconstituționalitate în data de 11 aprilie 2023, dar Curtea Constituțională a respins această obiecție, stabilind că nu există un paralelism legislativ între legea propusă și o altă lege adoptată anterior. Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 155/2001 a fost adoptată de Parlament și promulgată, devenind Legea nr. 368/2023.

În concluzie, Președintele Klaus Iohannis a solicitat reexaminarea Legii pentru modificarea articolului 2 alineatul (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, având în vedere argumentele legate de necesitatea unei reglementări eficiente și conforme cu normele legislative existente.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *