Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Primăria Sectorului 3 vrea să preia administrarea bulevardele Unirii și Splaiul din București

Primăria Sectorului 3 vrea să preia administrarea bulevardele Unirii și Splaiul din București

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va dezbate într-o ședință extraordinară de luni, convocată de grupul PSD, mai multe proiecte, prin care Primăria Sectorului 3 vrea să preia în administrare Bulevardul Unirii și Splaiul din București. Bulevardul Unirii, de la intersecția Piața Alba Iulia până la Piața Unirii, ar putea trece în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, în vederea reabilitării și modernizării.

În prezent, Bulevardul Unirii se află în administrarea Administrației Străzilor. Potrivit proiectului de hotărâre, lucrările de reabilitare și modernizare vor fi realizate numai după obținerea avizului Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București. De asemenea, după finalizarea intervențiilor și semnarea procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor de către Sectorul 3, bulevardul va reveni la Administrația Străzilor.

Primăria Sectorului 3 dorește să preia în administrare și Splaiul Unirii, în vederea realizării unei piste de biciclete, a unor zone de recreere, precum și a amenajării trotuarelor și malului râului Dâmbovița.

Un alt proiect de pe ordinea de zi a CGMB prevede preluarea în administrare a Bulevardului Nicolae Grigorescu (de la Bulevardul Basarabiei până la Splaiul Unirii), precum și a zonelor de racord cu arterele care preiau circulația rutieră din Bulevardul Nicolae Grigorescu. Conform referatului de aprobare, Sectorul 3 dorește să construiască pasaje rutiere subterane/supraterane care să traverseze cele trei noduri rutiere preluând tranzitul între Sectorul 4 și Sectorul 2 și care, de asemenea, să asigure fluidizarea circulației la sol, notează Agerpres.

Sectorul 3 mai vrea să preia în administrare și Șoseaua Mihai Bravu tronsonul cuprins între Piața Hurmuzachi și Splaiul Unirii, în vederea realizării a două pasaje rutiere subterane pe direcția Șoseaua Mihai Bravu – Calea Vitan și a unui pasaj pietonal subteran.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *