Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Primarul orașului Orșova a fost condamnat definitiv și își pierde funcția

Primarul orașului Orșova a fost condamnat definitiv și își pierde funcția

Primarul municipiului Orșova, Marius Stoica (PSD), a primit sentința definitivă într-un dosar de delapidare, fiind condamnat la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare. Acesta va fi revocat din funcția de primar și nu va putea candida pentru un nou mandat la alegerile locale din acest an, conform deciziei instanței. De asemenea, i s-a interzis să ocupe o funcție publică timp de doi ani. Totodată, Stoica va trebui să presteze muncă în folosul comunității, inclusiv la Primărie, timp de 60 de zile lucrătoare.

Conform Curții de Apel Craiova, Stoica a fost găsit vinovat de decontarea unor ordine de deplasare fictive și utilizarea banilor pentru a se deplasa cu propriul autoturism. Sentința finală a decis contopirea pedepselor principale într-o condamnare totală de 1 an, 9 luni și 10 zile de închisoare. De asemenea, i s-a aplicat pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorități publice sau de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de 2 ani.

Curtea de Apel Craiova a emis următoarea decizie: “Contopeşte pedepsele principale de câte 1 an şi 4 luni închisoare, în pedeapsa cea mai grea – aceea de 1 an şi 4 luni închisoare, la care adaugă sporul de o treime din cealaltă pedeapsă – 5 luni şi 10 zile închisoare – urmând ca inculpatul Stoica Marius Simion să execute pedeapsa rezultantă de 1 an, 9 luni şi 10 zile închisoare.”

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *