Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Primarul Sectorului 5, premiat la Gala Smart City Industry Awards pentru Proiectul Locuințe nZeb pentru tinerii din Sectorul 5 al Municipiului București

Primarul Sectorului 5, premiat la Gala Smart City Industry Awards pentru Proiectul Locuințe nZeb pentru tinerii din Sectorul 5 al Municipiului București

Primarul Sectorului 5, premiat pentru proiectul inovator

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost distins la Gala Smart City Industry Awards pentru proiectul de incluziune socială și accesibilitate. Acesta a primit premiul pentru proiectul intitulat “Locuințe nZeb pentru tinerii din Sectorul 5 al Municipiului București”.

Primăria Sectorului 5 a anunțat pe pagina sa de socializare că proiectul vizează construirea a 6 clădiri cu 180 de locuințe inteligente pe o suprafață de aproximativ 15.000 de metri pătrați. Toate acestea sunt destinate tinerilor din comunitatea respectivă.

“Vrem ca Sectorul 5 să fie mai verde și mai puțin poluat! Ne adaptăm noutăților tehnologice și ne dorim să trecem la nivelul următor! În acest moment, pregătim un proiect de locuințe inteligente pentru tineri! L-am numit “Locuințe nZeb pentru tinerii din Sectorul 5”.”

Locuințele vor fi proiectate pentru a răspunde nevoilor tinerilor și familiilor tinere, având consumuri reduse și fiind construite cu materiale ecologice. Acestea vor include sisteme de ultimă generație pentru economisirea energiei.

Proiectul este finanțat prin fonduri europene și se concentrează pe inovație și sustenabilitate, reprezentând un exemplu de utilizare eficientă a resurselor PNRR.

Evenimentul “Smart City Industry Awards” s-a desfășurat sub patronajul Ministerului Energiei, în cadrul inițiativei EIT Urban Mobility, cofinanțată de Uniunea Europeană. Gala SCIA are ca obiectiv recunoașterea și promovarea soluțiilor inovatoare care contribuie la dezvoltarea comunităților.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *