Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Proiect comun între România și Ungaria pentru refacerea unei legături feroviare importante

Proiect comun între România și Ungaria pentru refacerea unei legături feroviare importante

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că s-a aprobat memorandumul între România și Ungaria pentru refacerea legăturii feroviare între Timișoara și Szeged. Pe termen lung, se planifică construcția unei linii feroviare de mare viteză între București și Budapesta, proiect convenit între premierii Marcel Ciolacu și Viktor Orban.

„Undă verde pentru restabilirea legăturii feroviare între Timișoara și Szeged! Guvernul a aprobat astăzi memorandumul, semnat între Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, care are ca scop asigurarea unui trafic feroviar internațional fluent între cele două țări. Refacerea acestei legături feroviare va asigura dezvoltarea economică a județului Timiș, cu impact pozitiv pentru întreaga regiune. Demersul a fost convenit în cadrul întrevederii din luna septembrie a anului trecut (2023) pe care am avut-o la Timișoara cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior din Ungaria, Péter Szijjártó.”, a declarat Sorin Grindeanu.

Premierii Marcel Ciolacu și Viktor Orban au discutat proiectul unei linii feroviare de mare viteză care să lege Bucureștiul de Budapesta. Premierul Ciolacu a subliniat importanța menținerii unei abordări deschise și constructive în relațiile româno-ungare, concentrându-se pe proiecte benefice pentru cetățenii ambelor state. De asemenea, a apreciat susținerea guvernului maghiar pentru aderarea României la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat în acest sens. Cei doi premieri au discutat și despre inițierea unui proiect comun de infrastructură, cu impact economic semnificativ pentru ambele țări. Premierul român a evidențiat necesitatea intensificării investițiilor companiilor din România în Ungaria.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *