Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Regizoarea britanică Andrea Arnold va fi recompensată cu prestigiosul Carrosse d’Or la Cannes 2024

Regizoarea britanică Andrea Arnold va fi recompensată cu prestigiosul Carrosse d’Or la Cannes 2024

Regizoarea britanică Andrea Arnold va fi recompensată cu prestigiosul Carrosse d’Or în cadrul Quinzaine des Cinéastes la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. Societatea Regizorilor de Film (SRF) a anunţat marţi această distincție.

Mare exploratoare a marginilor, care dinamitează codurile filmului social, regizoarea şi scenarista nu are egal atunci când vine vorba de sondarea puterii corpurilor şi a minţilor

Remarcată pentru prima dată în 2004 cu “Wasp”, un scurtmetraj care i-a adus un Oscar, Andrea Arnold şi-a confirmat talentul doi ani mai târziu, la Festivalul de la Cannes, cu primul său lungmetraj, ‘Red Road’, distins cu Premiul Juriului.

Au urmat alte două premii ale juriului la Cannes pentru această moştenitoare statornică a cinematografiei sociale britanice, în vârstă de 63 de ani: în 2009 pentru “Fish Tank”, cu Michael Fassbender, şi în 2016 pentru “American Honey”, cel mai recent film al său, cu Shia LaBeouf în distribuţie.

În “American Honey”, primul ei film filmat în afara Marii Britanii, Andrea Arnold a descris cu contururi vizuale îndrăzneţe dorinţa de independenţă a unei adolescente care porneşte într-o excursie de desfrâu.

De asemenea, publicul i-a putut redescoperi stilul inclasabil la Festivalul de la Cannes din 2021 în “Cow”, o scufundare intimă în viaţa unei vaci de lapte engleze, Luma.

Premiul Carrosse d’Or este acordat unui regizor care dă dovadă de îndrăzneală şi inovaţie. În 2023, acesta a fost acordat cineastului Souleymane Cissé.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *