Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Republica Moldova schimbă tactica militară după căderea mai multor drone din războiul Rusia-Ucraina

Republica Moldova schimbă tactica militară după căderea mai multor drone din războiul Rusia-Ucraina

Republica Moldova a luat decizia de a schimba tactica militară în urma căderii mai multor drone din conflictul dintre Rusia și Ucraina. Pentru a îmbunătăți monitorizarea spațiului aerian, țara a achiziționat un nou radar cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, prin intermediul programului Instrumentul European pentru Pace.

Ministerul Apărării de la Chișinău a semnat contractul pentru achiziționarea noului radar, iar echipamentele vor fi procurate printr-o agenție specializată din Estonia. Această inițiativă vine în contextul în care Republica Moldova dispune doar de câteva radare cu capacitate limitată de detectare a anumitor tipuri de rachete și drone.

În ultimii ani, au fost descoperite în repetate rânduri resturi de rachete și drone de luptă folosite de armata rusă pe teritoriul Republicii Moldova, fapt care a determinat autoritățile să ia măsuri pentru consolidarea securității naționale. Recent, fragmente ale unei drone rusești au fost găsite căzute în Republica Moldova, subliniind necesitatea unor echipamente de detecție și monitorizare eficiente.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *