Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Rezervările hoteliere pentru Jocurile Olimpice din 2024 stârnesc îngrijorare din cauza lipsei de rezervări

Rezervările hoteliere pentru Jocurile Olimpice din 2024 stârnesc îngrijorare din cauza lipsei de rezervări

Cu 120 de zile înainte de Jocurile de la Paris, hotelierii francezi se confruntă cu o situație neașteptată. Deși se așteptau la o frenezie de rezervări, unitățile din capitala Franței și din împrejurimi sunt departe de a fi complet rezervate. Mai surprinzător, anulările rezervărilor sunt în creștere, conform Mediafax.

Turiștii francezi și străini par să evite Jocurile de la Paris. Proprietara unui hotel din inima capitalei, Fabienne Ardouin, observă un ritm lent al rezervărilor, cu aproape 40% din camere nevândute pentru ceremonia de deschidere. De asemenea, nu s-a înregistrat nicio rezervare nouă de o lună de zile, iar motivele sunt diverse.

„Puterea de cumpărare a francezilor este în scădere. Și apoi a existat comunicarea foarte negativă despre problemele de trafic și blocajele care urmau să apară în Paris”, explică Fabienne Ardouin.

Emmanuelle Barbat, proprietara unui alt hotel, a suferit pierderi de 230.000 de euro din anularea unor camere închiriate Comitetului Olimpic. Aproximativ 43% din camerele rezervate pentru Jocuri au fost anulate, iar prețurile ar putea scădea pentru a atrage clienți.

În contrast, Olivier Petit, directorul general al In Extensosusține că prețurile camerelor au crescut semnificativ în timpul Jocurilor Olimpice, compensând scăderea clientelei tradiționale. Astfel, se așteaptă la o creștere a vânzărilor, cu 50% din camere încă disponibile la Paris.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *