Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > România evaluată de OCDE pe dezvoltare regională: Recomandări pentru îmbunătățiri

România evaluată de OCDE pe dezvoltare regională: Recomandări pentru îmbunătățiri

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a analizat progresul României în ceea ce privește dezvoltarea regională. Comitetul pentru Politica de Dezvoltare Regională a emis un aviz formal pentru țara noastră.

România, ca stat membru al OCDE, a fost supusă unei evaluări de către Comitetul pentru Politica de Dezvoltare Regională, conform unui comunicat emis de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Evaluarea a avut loc pe 16 mai 2024, iar rezultatul a fost comunicat către MDLPA pe 8 iulie. România a primit un aviz formal în urma acestei evaluări.

Prin adoptarea Avizului formal, se confirmă atât voința cât și capacitatea României de a implementa instrumentele juridice ale OCDE care intră în competența Comitetului pentru Politica de Dezvoltare Regională, precum și alinierea la politicile și practicile OCDE în domeniul dezvoltării regionale, conform MDLPA.

Documentul evidențiază eforturile depuse de România pentru consolidarea politicilor de dezvoltare regională și conține recomandări pentru îmbunătățirea cadrului de politici, guvernanță și finanțare în acest domeniu. Aceste recomandări se bazează pe cele cinci principii de aderare ale Comitetului pentru Politica de Dezvoltare Regională: colectarea și utilizarea datelor privind dezvoltarea regională, strategiile și politicile de dezvoltare regională, guvernanța eficientă multi-nivel și coordonarea eficientă, capacitatea instituțională și fiscală subnațională, investițiile publice la nivel subnațional.

„Contăm pe sprijinul Statelor Unite pentru îndeplinirea acestor obiective”, a declarat Marcel Ciolacu, referindu-se la aderarea la OCDE și programul Visa Waiver.

ROMÂNIA atinge încă două ținte din Foaia de Parcurs către aderarea la OCDE.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *