Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > România exportă magiunul de prune Topoloveni în peste 20 de țări din întreaga lume

România exportă magiunul de prune Topoloveni în peste 20 de țări din întreaga lume

Magiunul din prune Topoloveni a ajuns în peste 20 de țări în cei 13 ani de la obținerea certificării cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din partea Comisiei Europene. Directorul general al companiei Sonimpex, Bibiana Stanciulov, a subliniat că această realizare a fost posibilă datorită eforturilor depuse de-a lungul timpului.

Obținerea certificării IGP a deschis noi oportunități pentru promovarea Magiunului din prune Topoloveni la nivel global. Compania a primit fonduri substanțiale de la Comisia Europeană pentru promovare, ceea ce a contribuit la extinderea prezenței produsului în țări precum Rusia, SUA, Japonia, Vietnam, Brazilia, China sau Canada.

Pe lângă recunoașterile și premiile obținute, Magiunul din prune Topoloveni se remarcă prin calitățile sale nutritive și beneficiile aduse sănătății consumatorilor. Produsele companiei, inclusiv magiunuri, gemuri, dulcețuri, zacuscă și sarmale, sunt create cu ingrediente 100% naturale, fără adaos de zahăr, E-uri sau conservanți.

Producătorul estimează că în 2024 va înregistra o creștere a cifrei de afaceri cu 20% față de anul precedent, ajungând la 5 milioane de lei. Capacitatea fabricii permite producerea a aproximativ 100 de tone de magiun anual, cu un total de 300.000 de borcane. Prețul unui borcan de 350 de grame cu Magiun din prune Topoloveni este de 16 lei.

Istoria Magiunului din prune Topoloveni începe în anul 1914, iar recunoașterea oficială primită în 2011 a consolidat reputația produsului și a asigurat protecția sa pe plan european.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *