Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > România oferă unele dintre cele mai mari beneficii financiare din UE pentru donatorii de sânge

România oferă unele dintre cele mai mari beneficii financiare din UE pentru donatorii de sânge

De la începutul acestui an, beneficiile financiare pentru donatorii de sânge din România au crescut semnificativ. Aceștia beneficiază acum de valoare sporită a bonurilor de masă, reduceri la impozite și dobânzi preferențiale pentru cei care investesc în titluri de stat.

Pe lângă beneficiile pentru sănătate și altruismul de a salva vieți, donatorii de sânge primesc acum bonuri de masă în valoare de 280 de lei, un set complet de analize anual și o zi liberă plătită de la serviciu sau școală.

O modificare legislativă recentă oferă o reducere a impozitului pe clădiri sau terenuri pentru cei care donează sânge de cel puțin trei ori pe an, fără a specifica valoarea exactă a reducerii, care va fi decisă de fiecare primărie în parte.

De asemenea, începe o nouă ediție de titluri de stat Fidelis, cu dobânzi avantajoase pentru donatorii de sânge. Dobânda pentru acești investitori este de 6% pentru un an și 6,85% pentru trei ani, fiind mai mică decât cea pentru cei care nu donează sânge.

Cu toate aceste beneficii financiare considerabile, nivelul donării de sânge în România este de două ori mai mic decât necesarul din spitale, conform autorităților.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *