Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > România se confruntă cu posibilitatea de a mai aștepta 13 ani pentru aderarea completă în Schengen: Perspectivele prezentate de Adina Vălean

România se confruntă cu posibilitatea de a mai aștepta 13 ani pentru aderarea completă în Schengen: Perspectivele prezentate de Adina Vălean

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a discutat la Bruxelles despre aderarea României la spațiul Schengen. În cadrul evenimentului Connecting Europe Days, Adina Vălean a prezentat două scenarii posibile legate de aderarea completă a țării noastre la Schengen. Potrivit acesteia, există posibilitatea ca România să adere până la sfârșitul anului curent, inclusiv cu frontierele terestre, sau să fie nevoită să aștepte o perioadă îndelungată. Comisia Europeană a investit 50 de miliarde de euro în infrastructura de transport din Uniunea Europeană în ultimii 10 ani.

Adina Vălean a menționat că planul de restructurare prezentat de TAROM la Bruxelles va fi evaluat de Comisia Europeană până la finalul lunii aprilie. Decizia Comisiei va influența posibilitatea ca TAROM să primească ajutor de stat din partea Guvernului. De asemenea, Adina Vălean a subliniat că ocupă un loc eligibil pe listele PNL, fiind singura femeie în această poziție.

În cadrul unui interviu acordat News.ro, Adina Vălean a discutat despre perspectivele de aderare la Schengen. Ea a subliniat că există incertitudini legate de momentul exact al aderării, menționând că atât un termen scurt, cât și unul îndelungat sunt posibile. Adina Vălean a evidențiat importanța aderării la Schengen din punct de vedere economic și al beneficiilor pentru locuitori. Totodată, a subliniat necesitatea pregătirii infrastructurii pentru a facilita trecerea frontierelor.

Adina Vălean a discutat și despre proiectele de infrastructură europeană, menționând că rețeaua Trans-European Transport Network (TEN-T) ar trebui să fie completă până în 2030. Aceasta a subliniat importanța dezvoltării infrastructurii de transport pentru conectivitatea europeană și a menționat eforturile de atragere a fondurilor private în acest domeniu.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *