Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Sport > Românii înfrângeri repetate la Campionatul European de box

Românii înfrângeri repetate la Campionatul European de box

Pugiliştii români Arun Nicu Tudoroiu şi Istvan Szucs au suferit înfrângeri în optimile de finală ale Campionatelor Europene de box pentru tineret de la Porec, Croaţia.

La categoria 67 kg, Tudoroiu a fost învins de Milos Roganovic din Muntenegru, decizia fiind luată după analiza probelor video. Tudoroiu a primit votul a doi arbitri judecători pentru victorie, în timp ce alţi trei au considerat meciul egal.

Szucs a pierdut la puncte (0-5) în faţa ucraineanului Nikita Zaharcenko, în optimile categoriei 75 kg.

Până în prezent, cinci pugilişti români au fost eliminaţi din competiţie, printre aceştia numărându-se Vasile Scalco (60 kg), Ramona Mihaela Manea (48 kg) şi Luciana Maria Petrache (52 kg).

Lotul feminin al României, condus de Constantin Gălbenuşe şi Luminiţa Turcin, este format din Ramona Manea (48 kg), Lucica Petrache (52 kg), Gabriela Cioroba (57 kg), Amalia Ţugui (66 kg), Eliza Şopterean (70 kg), Amalia Niţă (75 kg), Denisa Manu (81 kg) şi Elena Platon (+81 kg).

Amalia Niţă, dublă campioană de junioare, a câştigat aurul la categoria 70 kg la Europenele de tineret din anul precedent de la Erevan, Armenia, în timp ce Denisa Manu a fost vicecampioană continentală de junioare în 2023 la Ploieşti.

Lotul masculin, pregătit de Dorel Simion, Ionuţ Gheorghe şi Doru Neamţu, este alcătuit din George Edmond Maradin (51 kg), Fabian Stroe (54 kg), Ciprian Iofciu (57 kg), Vasile Scalco (60 kg), Iosif Bandulă (63,5 kg), Arun Tudoroiu (67 kg), Istvan Szucs (75 kg) şi Matei Nastasiuc (86 kg).

Arun Nicu Tudoroiu a obţinut medalia de argint la Europenele de tineret din 2023 de la Erevan, la categoria 63,5 kg, în timp ce Stroe şi Nastasiuc au fost campioni europeni de juniori în 2023 la Ploieşti.

Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Box este de a obţine 1-2 medalii pentru fiecare lot.

La Europenele de tineret din 2023 de la Erevan, România a avut 23 de pugilişti participanţi, dintre care 13 la masculin şi 10 la feminin, reuşind să câştige 9 medalii, inclusiv 3 de aur, 2 de argint şi 4 de bronz.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *