Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Scandal cât casa, pentru o notă de 1 primită la Muzică, între doi magistrați și un liceu de prestigiu din Iași

Scandal cât casa, pentru o notă de 1 primită la Muzică, între doi magistrați și un liceu de prestigiu din Iași

Scandal imens la Colegiul Național din Iași

Una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din țară se confruntă cu un scandal legat de o notă primită de un elev la Educație Muzicală. Familia Palaghia, ambii magistrați și părinții elevului, au decis să dea în judecată școala după ce fiul lor a fost notat cu 1 la muzică.

Conflictul a izbucnit în luna octombrie 2023 și a implicat inițial instituția de învățământ, care a refuzat reevaluarea lucrării la cererea părinților. Aceștia au cerut ajutorul Inspectoratului Școlar și au ajuns în instanță la Tribunalul Bacău, care a trimis dosarul către Tribunalul Iași. Magistratul desemnat a cerut abținerea din cauza relației de colegialitate cu tatăl copilului, iar părinții au solicitat strămutarea dosarului la o altă instanță invocând posibile influențe asupra obiectivității procesului.

Elevul a primit nota 1 la un test scris la Educație Muzicală, iar părinții au contestat evaluarea, considerând-o nelegală conform regulamentului școlar. Cu toate cererile de reevaluare și contestațiile depuse, nota elevului a rămas neschimbată. Părinții au argumentat că testul nu a fost conform cu programa școlară și cadrul legal în vigoare la acel moment.

Saga acestui conflict legal continuă, părinții insistând asupra corectării situației.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *