Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Sport > Scandal în fotbalul din Camerun! Federaţia de Fotbal i-a cerut lui Eto’o să numească un selecţioner deși Ministerul Sportului a desemnat și el un selecționer

Scandal în fotbalul din Camerun! Federaţia de Fotbal i-a cerut lui Eto’o să numească un selecţioner deși Ministerul Sportului a desemnat și el un selecționer

Un comitet de urgenţă al Federaţiei Cameruneze de Fotbal i-a cerut lui Samuel Eto’o să numească viitorul selecţioner al Camerunului în termen de 72 de ore. Această decizie vine după ce ministrul Sportului a desemnat şi el un selecţioner.

Fotbalul camerunez se afundă din ce în ce mai mult în criză pe zi ce trece, notează L’Equipe. Cum se va încheia războiul dintre Samuel Eto’o, preşedintele Federaţiei Cameruneze de Fotbal, şi Narcisse Mouelle Kombi, ministrul Sportului?

După ce vineri a dat asigurări că belgianul Marc Brys va fi într-adevăr viitorul selecţioner, Mouelle Kombi a primit sâmbătă un răspuns din partea lui Eto’o, sub forma unui comunicat emis de comitetul de urgenţă al federaţiei, care s-a reunit în cursul dimineţii.

Comitetul i-a cerut pur şi simplu lui Eto’o, bazându-se pe texte oficiale, să prezinte viitorul staff în termen de 72 de ore. După cum a dezvăluit site-ul L’Équipe, starul îi avertizase deja pe apropiaţi că intenţionează să evite numirea lui Brys, anunţându-şi propriul antrenor.

UMBRA LUI PAUL BIYA
Se va sfârşi în sfârşit puterea politică? Şi cine va învinge? Eto’o are mare grijă să îl menajeze pe Paul Biya, o figură cheie în această poveste.

Chiar dacă al doilea preşedinte ca vârstă de pe continent (este în funcţie din 1982), în vârstă de 91 de ani, despre care se spune că este foarte rar în ţară, nu vorbeşte aproape niciodată, umbra sa planează asupra deciziei finale şi guvernează viaţa naţiunii.

Şi el, sau poate mai degrabă cei apropiaţi lui, este cel care va decide rezultatul în această chestiune, care la prima vedere înclină spre minister, după ce ar fi primit “aprobarea foarte înaltă a preşedintelui Republicii” pentru alegerea lui Brys.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *