Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Scandal uriaș de corupție la CJ Arad: trei firme care aparțin aceleiași familii au primit 200 de contracte de achiziții publice directe

Scandal uriaș de corupție la CJ Arad: trei firme care aparțin aceleiași familii au primit 200 de contracte de achiziții publice directe

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au demarat urmărirea penală într-un caz de corupție la Consiliul Județean Arad. Informațiile apărute în presa locală indică faptul că trei societăți comerciale deținute de aceeași familie au reușit să obțină peste 200 de contracte de achiziții publice directe de la CJ Arad în decurs de șase ani.

Conform comunicatului de presă emis vineri de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, se investighează posibila săvârșire a infracțiunii de abuz în serviciu, conform articolului 297 alineatul 1 din Codul penal. Autoritățile ar fi atribuit mai multe contracte de achiziții publice către diverse societăți comerciale din municipiul Arad, fără respectarea prevederilor legale din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

Valoarea totală a contractelor încheiate se ridică la milioane de euro. Cele trei societăți comerciale, cu același sediu declarat, au obținut lucrări de construcții de la instituțiile de cultură subordonate direct directorului Centrului Cultural Județean, care ocupă și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc. Aceste lucrări au inclus proiecte de construcții desfășurate în cadrul Centrului Cultural Județean Arad, Biblioteca Județeană Arad, Complexul Muzeal Arad, Liceul Special ”Sfânta Maria”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională în ultimii cinci ani.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *