Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Scandalurile la Ajax Amsterdam: Președintele nu a declarat acțiunile deținute la club

Scandalurile la Ajax Amsterdam: Președintele nu a declarat acțiunile deținute la club

Președintele lui Ajax Amsterdam a omis să declare autorităților competente acțiunile pe care le deține la club, a anunțat vineri presa locală. Acesta este ultimul dintr-o serie de scandaluri care au afectat echipa de fotbal olandeză, conform AFP.

Michael van Praag nu a raportat corect portofoliul său de aproximativ 100 de acțiuni la Ajax la AFM, autoritatea de reglementare a piețelor financiare, la patru luni după ce a fost numit, conform radioteleviziunii NOS.

Ajax a explicat pentru NOS că aceasta a fost o omisiune administrativă și că situația a fost rezolvată imediat ce a fost identificată. Gruparea din Amsterdam nu a oferit încă un comentariu la acest subiect.

Scandalul recent reprezintă o altă lovitură pentru clubul de fotbal de patru ori campion al Europei, care se confruntă cu probleme atât pe teren, cât și în afara acestuia.

În plus, Ajax Amsterdam a suspendat directorul său executiv Alex Kroes, sub suspiciunea de tranzacționare ilegală a acțiunilor clubului. Consiliul de supraveghere al lui Ajax a dezvăluit că Kroes a achiziționat peste 17.000 de acțiuni ale clubului cu o săptămână înainte ca numirea sa să fie anunțată pe 2 august 2023.

Van Praag l-a criticat pe Kroes, descriindu-l ca fiind „incredibil de naiv” și subliniind că Ajax „nu este un loc de joacă”.

Declarațiile au provocat indignare printre suporterii clubului, nemulțumiți de situația creată.

Pe plan sportiv, Ajax Amsterdam a avut cel mai slab start de sezon din istoria sa, ajungând la un moment dat pe ultimul loc în clasament. Cu toate acestea, echipa care a avut în componență jucători precum Johan Cruyff, Marco van Basten și Dennis Bergkamp a reușit să se redreseze și se află acum pe locul în Eredivisie, la o distanță considerabilă de liderul PSV Eindhoven, cu 30 de puncte.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *