Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Se anunță prăpădul în Rusia! Un baraj s-a rupt, în Urali, iar mii de case ar putea fi inundate / Video

Se anunță prăpădul în Rusia! Un baraj s-a rupt, în Urali, iar mii de case ar putea fi inundate / Video

Se anunță prăpădul în Rusia! Un baraj s-a rupt vineri în orașul Orsk, situat în munții Urali din Rusia, iar evacuarea populației este în curs de desfășurare, au anunțat serviciile de urgență locale. Agenția de știri de stat TASS a citat Ministerul pentru Situații de Urgență, care a declarat că până la 4.000 de case în care locuiesc 10.000 de locuitori dintr-o zonă suburbană din Orsk, oraș care are o populație totală de aproximativ 230.000 de locuitori, ar putea fi inundate ca urmare a ruperii barajului.

Serviciile locale de urgență au declarat într-un comunicat că lucrează pentru a evacua locuitorii și a consolida barajul din Orsk, care se află la aproximativ 1.800 km est de Moscova, la granița cu Kazahstanul. Presa rusă a relatat că autoritățile locale au înființat șase puncte de evacuare pentru rezidenți.

Imagini neverificate care circulă pe aplicația de mesagerie Telegram păreau să arate cum apa țâșnește printr-o spărtură a unui mal de pământ de mică înălțime. În regiunea Orenburg a fost declarată stare de urgență, iar autoritățile au ajutat 3.500 de persoane afectate de inundații, la nivel național, în ultimele zile. Regiunea, care include Orsk, precum și alte provincii din Urali și părți învecinate din Kazahstan au fost afectate de inundații.

BREAKING: DAM BREACH IN RUSSIA TRIGGERS EVACUATION
A dam breach on the Ural River in Orsk, Russia triggers evacuations as the city faces flooding.
Reports suggest over 4,000 houses could be affected if the dam fully breaks.
Rescue efforts are underway to halt the breach…

A dam broke in the Russian city of Orsk due to floods. Russian authorities continue to evacuate residents. According to forecasts, at least 20 settlements and about 4 thousand people in the Orenburg region may be affected.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *