Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Se oprește circulația rutieră pe Calea Victoriei/Începe”Străzi deschise, București-Promenadă urbană”

Se oprește circulația rutieră pe Calea Victoriei/Începe”Străzi deschise, București-Promenadă urbană”

Peste două zile, începe cea de-a patra ediție a evenimentului outdoor, „Străzi deschise, București-Promenadă urbană.” Proiectul este organizat de Primăria Capitalei, ARCUB și PROEDUS (Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București). Circulația rutieră va fi oprită, iar arterele vor deveni pietonale. Anul trecut, peste un milion de vizitatori au fost prezenți la eveniment.

În perioada 6 aprilie-13 octombrie 2024, multe dintre arterele de circulație din Capitală se vor transforma, temporar, în zone pietonale. Aici vor avea loc spectacole de teatru, activități sportive, demonstrații de dans, concerte stradale, expoziții și multe alte manifestări cultural-sportive dedicate tuturor categoriilor de vârstă.

În perioada 6-7 aprilie, Calea Victoriei devine una pietonală, în intervalul 10.00-22.00, pe traseul Piața Victoriei – intersecția cu str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor. Momentele artistice vor debuta începând cu ora 17.00, potrivit Primăriei Municipiului București.

În perioada restricțiilor rutiere, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe Strada Sevastopol, Strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. De asemenea, traficul transportului în comun va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Acesta se va relua pe timpul nopții, până dimineața, (sâmbătă spre duminică). Adică, de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini, se închid și pistele de biciclete.

Designul urban de la Lacul Morii a declanșat IMAGINAȚIA internauților: „De ce sunt băncile astea făcute așa?”/ „Fac apoplexie dacă nu e ca afară!!!” Străzi deschise” revine în weekend pe Calea Victoriei. În premieră, programul se extinde în Pajura

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *