Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Sebastian Kurz, implicat în conducerea unei companii energetice controlate de EAU

Sebastian Kurz, implicat în conducerea unei companii energetice controlate de EAU

Sebastian Kurz, fost cancelar federal al Austriei până în luna octombrie a anului 2021, este implicat, la cel mai înalt nivel, în conducerea unei companii energetice controlată de Emiratele Arabe Unite. Investigatia realizata de Follow the Money si Der Standard dezvaluie aceasta legatura controversata.

Rădăcinile acestei relații au fost descoperite în luna iulie a anului 2021, atunci când Kurz a promovat o „alianță a hidrogenului” cu Emiratele Arabe Unite. Ulterior, s-a alăturat unei firme energetice olandeze deținute de EAU, devenind un personaj-cheie în livrarea de hidrogen în Europa.

Într-un clip surprinzător postat pe rețelele de socializare, Kurz a surprins publicul cu mașini rapide și artificii, evidențiindu-și noua direcție profesională.

La Summit-ul COP28 privind clima din Emiratele Arabe Unite, Kurz a primit un tratament VIP, întâlnindu-l pe conducătorul Emiratelor, Mohamed bin Zayed, și impresarul energetic al țării.

Condamnat pentru minciuni în Parlament, Kurz a fost forțat să renunțe la funcția de cancelar. Cu toate acestea, legătura sa cu EAU a continuat, devenind director la o filială olandeză a unui conglomerat de energie regenerabilă.

Colaborarea dintre Austria și Emiratele Arabe Unite în domeniul hidrogenului a fost oficializată, deschizând calea către o cooperare extinsă între cele două țări.

În ciuda implicării sale, rolul exact al lui Kurz la Masdar Solar & Wind și remunerația sa rămân neclare, compania având o structură opacă și puține informații financiare publice.

Pe lângă aceasta, Kurz are legături cu Peter Thiel și creatorul programului Pegasus, Shalev Hulio, în cadrul altor afaceri.

În contextul eforturilor de combatere a schimbărilor climatice, Kurz a lăudat Emiratele Arabe Unite pentru angajamentul lor în domeniul surselor regenerabile, chiar dacă producția de petrol și gaze rămâne o prioritate pentru țară.

În final, implicarea lui Kurz în afacerile energetice internaționale ridică întrebări legate de transparență și etică în politică și economie.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *