Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Ședință crucială la Guvern: Autostrada Moldovei A7, proiectul de infrastructură vital pentru România

Ședință crucială la Guvern: Autostrada Moldovei A7, proiectul de infrastructură vital pentru România

În cadrul ședinței de Guvern, se vor semna documentele pentru finanțarea celei mai așteptate autostrăzi din România, Autostrada Moldovei A7. Guvernul va aproba contractul de finanțare pentru Autostrada Moldovei, care va avea în total 319 kilometri și trebuie să fie finalizată până în 2025.

Proiectul vizează construcția unei autostrăzi cu profil 2×2 benzi de circulație între Ploiești și Pașcani, fiind divizat în 4 secțiuni distincte. Se estimează că proiectul se va finaliza în 2025, iar împrumutul acoperă până la 50% din costul total al proiectului.

Autostrada Moldovei #A7 este prima autostradă a României pe care se lucrează integral, pe toți cei 320 km, 13 din 13 loturi, legând Moldova de Muntenia. Aceasta este prevăzută în Programul Investițional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România.

Pe lângă Autostrada Moldovei, Guvernul va aproba și alte proiecte importante, cum ar fi un proiect de lege privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare și inovare (CDI) și un proiect de ordonanță de urgență pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă-nou-născut defavorizate.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *