Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Seism cu magnitudinea 6 s-a produs în nord-estul Japoniei. Nu a fost emisă o alertă de tsunami

Seism cu magnitudinea 6 s-a produs în nord-estul Japoniei. Nu a fost emisă o alertă de tsunami

Un seism submarin cu magnitudinea 6 a avut loc în largul coastelor prefecturii Fukushima, în nord-estul Japoniei. Acesta nu a declanșat o alertă de tsunami, conform informațiilor furnizate de Agenția meteorologică japoneză (JMA).

Potrivit Agerpres, presa locală nu a raportat victime sau pagube materiale imediat după cutremur. Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a estimat magnitudinea seismului la 6,1.

Evenimentul s-a resimțit și în Tokyo și a avut loc la scurt timp după un alt seism puternic în apropierea Taiwanului. Acesta din urmă a provocat nouă decese și peste 1.000 de răniți, precum și pagube materiale semnificative.

Cutremurul din Taiwan, cu o magnitudine de peste 7, a generat alerte de tsunami în Taiwan, Okinawa (Japonia) și Filipine, însă acestea au fost ridicate câteva ore mai târziu.

Japonia și Taiwanul se confruntă frecvent cu seisme, aplicând reguli stricte în construcții pentru a minimiza consecințele. Locuitorii sunt instruiți cu privire la măsurile de urgență în cazul unor dezastre naturale.

În 2023, JMA a înregistrat 2.227 de seisme cu intensitate peste 1 pe scara japoneză shindo. Amintirea catastrofei de la Fukushima din 2011, soldată cu aproximativ 20.000 de morți și dispăruți, rămâne vie.

Operatorul centralei nucleare Fukushima Daiichi a confirmat absența unor anomalii după seismul de joi dimineață. Zona rurală Noto a fost afectată de un cutremur de magnitudine 7,5 pe 1 ianuarie 2024, soldat cu peste 240 de victime, în special din pricina prăbușirii unui număr semnificativ de locuințe vechi.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *