Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Serviciile de informații americane acuzate că se folosesc de jurnaliști, declarație Maria Zaharova

Serviciile de informații americane acuzate că se folosesc de jurnaliști, declarație Maria Zaharova

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a afirmat că serviciile de informații americane continuă să utilizeze jurnaliștii ca agenți, încălcând legile americane.

Maria Zaharova a postat declarațiile pe canalul său de Telegram, menționând că un angajat al ziarului “The Wall Street Journal”, Evan Gershkovich, a fost arestat sub suspiciunea de spionaj la Ekaterinburg, acum un an.

O fotografie alb-negru a jurnalistului a fost publicată pe prima pagină a publicației “The Wall Street Journal”, cu mesajul ‘aici putea fi reportajul său’.

‘Apropo, nu exclud faptul că publicația americană și-a exprimat nedumerirea față de serviciile de informații americane, care continuă să folosească jurnaliștii ca agenți, în ciuda legilor americane’, a subliniat Zaharova.

Maria Zaharova a menționat că, dacă ar fi fost liber, corespondentul american ar fi putut scrie despre ‘atacurile teroriste asupra orașelor rusești’ comise de Forțele Armate Ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe a evidențiat că jurnaliștii devin adesea ținta atacurilor, inclusiv angajații publicațiilor din Statele Unite.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *