Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Serviciile secrete americane avertizează: Posibile atacuri similare cu cel de la Moscova în Statele Unite!

Serviciile secrete americane avertizează: Posibile atacuri similare cu cel de la Moscova în Statele Unite!

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Departamentul pentru Securitatea Internă al SUA (Homeland Security) au emis un avertisment către forțele de poliție locale din Statele Unite cu privire la posibile atacuri teroriste similare cu cel din 22 martie de la o sală de concerte dintr-o suburbie a Moscovei, revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic.

Se pare că atât agenți afiliați Statului Islamic, cât și așa-numiții ‘lupi singuratici’ sunt în vizorul serviciilor secrete americane, aceștia având ca potențiale ținte adunările mari de oameni de pe stadioane sportive, din săli de concerte sau din lăcașuri de cult.

Atacul de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova a provocat cel puțin 144 de morți și peste 500 de răniți.

În contextul apropierii unui eveniment major în SUA, respectiv eclipsa totală de soare, FBI și Departamentul pentru Securitate Internă avertizează că atacul de la Moscova ar putea inspira alte persoane să comită atacuri similare pe teritoriul american.

Într-un avertisment anterior, Ambasada SUA de la Moscova a recomandat cetățenilor americani să evite evenimentele cu mari aglomerări de persoane din capitala rusă, cu o săptămână înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia, din cauza informațiilor despre un posibil atac extremist.

The Washington Post a relatat că SUA au avertizat Rusia cu privire la posibila amenințare asupra sălii de concerte Crocus City Hall, identificată ca potențială țintă a unui atentat jihadist.

Kremlinul a recunoscut că ‘radicalii islamici’ sunt responsabili pentru atacul de la sala de concerte, dar a acuzat o implicare ucraineană coordonată de Occident în acest incident.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *