Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Economie > Sfătuitorul lui Isărescu, despre luxul din Capitală: Se datorează evaziunii fiscale. Analizată la rece a consilierului BNR

Sfătuitorul lui Isărescu, despre luxul din Capitală: Se datorează evaziunii fiscale. Analizată la rece a consilierului BNR

Mașinile de lux de pe străzile Bucureștiului au apărut și ca urmare a evaziunii fiscale, conform consilierului BNR, Eugen Rădulescu. Sfătuitorul lui Mugur Isărescu observă un dezechilibru între contribuabilii cinstiți și cei care încearcă să evite plata impozitelor.

“Dezvoltarea economiei românești este puternică, iar Bucureștiul reprezintă vârful de lance al acestei evoluții economice. Presupun că o parte din această prosperitate provine inclusiv din evaziunea fiscală. În primul rând, economia României a cunoscut o creștere semnificativă. Există posibilitatea ca o parte din această expansiune să fie generată și de evaziunea fiscală masivă practicată în țara noastră”, a declarat Eugen Rădulescu.

Rădulescu critică deschis evaziunea fiscală masivă din România și consideră că prezența mașinilor de lux în București ar trebui corelată și cu această problemă. Eugen Rădulescu este unul dintre cei cinci consilieri personali ai guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, având o bogată experiență în domeniul financiar. În trecut, a deținut funcția de director al Direcției de Politici Monetare din cadrul BNR în perioada 1990-1996 și a activat ca director în cadrul Direcțiilor de Audit și Stabilitate Financiară.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *