Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Sfaturi de Feng Shui: Șase obiecte care aduc ghinion casei tale

Sfaturi de Feng Shui: Șase obiecte care aduc ghinion casei tale

Feng shui este o practică tradițională sau geomanție care își are originea în China antică. Chinezii antici credeau că obiectele direcționează forțele energetice (în special fluxul Qi-ului). Energiile cosmice armonizează oamenii cu mediul înconjurător.

Geomanția chinezească presupunea orientarea clădirilor, mormintelor, locuințelor și structurilor cu semnificație spirituală pentru a aduce prosperitate și sănătate.

Sfaturi de Feng Shui: fără cactuși și plante ofilite

Când te folosești de Feng Shui pentru a crește fluxul de energie a casei tale, sunt câteva obiecte de rău augur care îți pot aduce energie negativă, avertizează experții.

Nu păstra ghiveciuri cu plante uscate sau ofilite în locuința ta. Plantele sunt menite să-ți aducă prospețime și să-ți purifice aerul casei tale, declară Joy Tan, consultant de Feng Shui. Plantele trebuie să fie verzi și sănătoase pentru a spori vitalitatea și energia pozitivă. De exemplu, trandafirii ofiliți și uscați pot produce stagnare. De asemenea, evită să amplasezi cactuși la intrare.

Michelle Justice, yoghin și director executiv al întreprinderii NatureSound Retreat, declară că obiectele ascuțite pot crea o formă de energie agresivă, cunoscută ca sha chi. Dacă îți plac peisajele cu dune, este ideal să plantezi cactușii în afara casei.

„Obiecte stricate în casă înseamnă Feng Shui stricat”

Obiectele sparte și stricate dau rău la decor. Cioburile, fiind ascuțite, atrag energia negativă pe care am menționat-o anterior. Gunoiul trebuie să fie aruncat la tomberon, iar apa din acvariul cu pești să fie schimbată pentru a alunga energia negativă.

Dr. Jenelle Kim, fondatorul JBK Welness Lab și autor de cărți, declară pentru Homes & Gardens: „Obiectele distruse pot simboliza descompunerea, instabilitatea și neglijența. Este recomandat să repari obiectele stricate pentru a restaura armonia și energia pozitivă în locuința ta”.

Oglinzile în dormitor și vasele goale aduc ghinion

Oglinzile amplasate în dormitoare ne pot ajuta să ne asigurăm că hainele ni se potrivesc, dar Michelle Justice susține că trebuie să avem grijă. Acestea nu trebuie să fie așezate în fața patului fiindcă reflectă energia dormitorului și îți poate cauza insomnie sau agitație pe durata nopții.

Pentru a menține energia pozitivă în casă, este ideal să umpli vasele goale cu flori pentru a încuraja empatia și a spori norocul în relații. Experții în Feng Shui recomandă să ne vopsim interiorul locuințelor cu auriu, o culoare norocoasă care simbolizează bogăția și prosperitatea. Bambusul și cristalele pot atrage și mai multă energie pozitivă și noroc în viața de zi cu zi.

Pentru mai multe trucuri de Feng Shui, citește: Emilio Ghaman, la „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova”: Trucuri Feng Shui pentru amenajarea biroului, acasă sau la birou.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *