Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Politică > Siegfried Mureșan: Rectificarea Bugetului UE aduce 4,8 milioane de euro pentru Ucraina și crește siguranța în UE

Siegfried Mureșan: Rectificarea Bugetului UE aduce 4,8 milioane de euro pentru Ucraina și crește siguranța în UE

Europarlamentarul PPE (PNL), Siegfried Mureșan, a anunțat că rectificarea Bugetului UE a fost votată în cadrul Comisiei pentru bugete din Parlamentul European. Un amendament al său a fost adoptat, aducând 4,8 milioane de euro în plus pentru Ucraina și consolidând siguranța în zona UE.

Detalii despre rectificarea bugetară

În urma votului, Siegfried Mureșan a declarat: “Raportul meu aduce 4,8 miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei și fonduri suplimentare pentru întărirea siguranței în UE.” Acest raport a fost votat în Parlamentul European, iar Comisia pentru bugete a adoptat rectificarea Bugetului UE 2024.

Modificările aduse bugetului

Rectificarea bugetului pentru anul 2024 include alocarea a 4,8 miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, parte din facilitatea de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. De asemenea, se alocă 376 de milioane de euro către Fondul European de Apărare, în cadrul Platformei „STEP” pentru investiții în industriile strategice ale UE.

“Aceste alocări nu au putut fi incluse inițial în Bugetul UE 2024 din lipsă de resurse de finanțare. Revizuirea CFM a fost necesară pentru a acoperi noile priorități europene, generate de evenimentele din Ucraina și de războiul provocat de Rusia”, a explicat Siegfried Mureșan.

Finalizarea procesului

Raportul va fi adoptat în ultima sesiune plenară a Parlamentului European din actuala legislatură, pe 25 aprilie. Siegfried Mureșan a exprimat bucuria că va obține un vot final înainte de alegerile europene, asigurând astfel o distribuire rapidă a fondurilor acolo unde este necesar.

Prin această rectificare, se urmărește consolidarea sprijinului pentru Ucraina și creșterea securității în cadrul UE.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *