Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Sport > Simona Halep, provocată de cel mai mare CAMPION român de scrabble

Simona Halep, provocată de cel mai mare CAMPION român de scrabble

Dan Sandu, membru al secției de Scrabble de la CSM București, a obținut o performanță remarcabilă în acest sport, fiind de 40 de ori campion național: de 13 ori în limba română, de 20 de ori în limba engleză și de 7 ori în limba franceză.

La vârsta de 55 de ani, Dan Sandu este un campion național de 40 de ori la scrabble, excelând în mai multe limbi.

„Eu joc în 3 limbi, în română, engleză și franceză, în ordinea preferinței. Am câștigat de 13 ori campionatul național în limba română, de 20 de ori în limba engleză și de 7 ori în limba franceză. Pe lângă acestea, am obținut și alte rezultate remarcabile, precum Cupa României, Masters și Campionatul de Perechi”, a declarat Dan Sandu, sportiv la secția de scrabble a CSM București.

Simona Halep, provocată de cel mai mare campion român de scrabble, Dan Sandu, care, în afara competițiilor, își desfășoară activitatea ca inspector la Primăria Sectorului 3, este un pasionat de sport. El a menționat că îi plac fotbalul, șahul, tenisul de masă și tenisul de câmp, avându-l ca sportiv preferat pe Novak Djokovic.

Dan Sandu, care are un vocabular de un milion de cuvinte, investește mult timp în studiul acestui sport, petrecând 12 ore în weekend și 5 ore în timpul săptămânii pentru antrenament. El a menționat că există mai multe metode de pregătire, cum ar fi învățarea cuvintelor, studiul cu dicționarul și jocul cu computerul.

Competițiile de scrabble variază în funcție de limba în care se desfășoară. Dan Sandu a explicat că în limba română există mai multe forme de joc, în timp ce în limba engleză și franceză se joacă în mod diferit.

O partidă de scrabble poate dura între o oră și două ore și jumătate, în funcție de tipul de competiție. Dan Sandu a menționat că învăță și cuvinte mai puțin folosite din dicționare specializate.

Scrabble este un joc care implică formarea de cuvinte încrucișate pe o tablă, folosind jetoane cu litere, iar fiecare jucător încearcă să obțină cel mai mare număr de puncte prin plasarea literelor pe pătrățelele cu valoare mai mare.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Gandul și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *