Politikul.ro

Articol

Politikul.ro > Actualitate > Sindicaliștii din Educație propun ca media la Purtare să influențeze admiterea la liceu

Sindicaliștii din Educație propun ca media la Purtare să influențeze admiterea la liceu

Cunoscută sub denumirea de bullying sau bătaie, violența este o problemă prezentă în mediul școlar din România. Sindicaliștii din Educație vin cu o propunere inedită pentru a aborda această situație: introducerea mediei la purtare ca factor de influență în procesul de admitere la liceu.

Marius Nistor, liderul sindicatului „Spiru Haret”, subliniază necesitatea unor măsuri coercitive pentru a responsabiliza elevii în fața faptelor de violență. Propunerea vizează legarea notei la purtare de admiterea la liceu și ulterior de admiterea la facultate, cu scopul de a motiva elevii să-și corecteze comportamentul. Astfel, scăderea notei la purtare ar avea consecințe directe asupra viitorului academic al elevilor.

Pentru prevenirea actelor de violență în școli, Ministerul Educației a propus instalarea camerelor de supraveghere în sălile de clasă. Cu toate acestea, sindicatele din învățământ s-au opus vehement acestei inițiative, considerând că supravegherea video nu este soluția adecvată pentru combaterea violenței școlare.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” susțin că introducerea camerelor de supraveghere fără consimțământul celor implicați reprezintă o încălcare a drepturilor fundamentale ale cetățenilor români. Aceste organizații sindicale consideră că supravegherea video ar trebui implementată doar cu acordul scris al personalului didactic, al părinților și al elevilor, în cazurile unde există un istoric de violență.

În concluzie, sindicaliștii din Educație propun o abordare inovatoare pentru combaterea violenței în școli, subliniind importanța responsabilizării elevilor și necesitatea unei colaborări constructive între cadrele didactice, părinți și autorități pentru a asigura un mediu educațional sigur și echitabil.

Imaginea utilizată în acest articol a fost preluata de pe site-ul Stiri pe Surse și poate fi vizualizată direct aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *